tinylogo

1. Γιατί είναι Ελληνική Εταιρεία με αξιόπιστο όνομα στο χώρο των επιγραφών και των προϊόντων LED

2. Γιατί ελέγχει σχολαστικά κάθε λαμπτήρα και κάθε module πινακίδας πριν την παράδοση στο συνεργάτη μας

 • Αρτιότητα
 • Καταλληλότητα
 • Καιρικές Συνθήκες (θερμοκρασία, δονήσεις, αλάτι)

3. Γιατί παρέχουμε εγγύηση σε κάθε αγορά σας

4. Γιατί οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας είναι δίπλα σας σε κάθε τυχόν πρόβλημα

 

Watt είναι η ισχύς, η οποία καταναλώνεται από το λαμπτήρα ή την πινακίδα ή το εργαλείο merchandising, κατά τη λειτουργία του. Με βάση το μέγεθος αυτό και σε συνάρτηση με το βαθμό απόδοσης, υπολογίζουμε το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει σε μεγέθη μέγιστης μέσης κατανάλωσης.

Volt είναι η τάση που απαιτείται. Συνήθως για 12V παρέχεται μετασχηματιστής.

Lux ονομάζεται η πυκνότητα της φωτεινής ροής που δέχεται σημείο μιας επιφάνειας κάθετα τοποθετημένης στη διεύθυνση διάδοσης του φωτός και ορίζεται ως φωτεινή ροή ανά μονάδα επιφάνειας (lux=lumens/m2). 1 lux ισοδυναμεί με φωτεινή ροή 1 lm, κατανεμημένη ομοιόμορφα σε επιφάνεια εμβαδού 1 m2.

Είναι η ικανότητα μιας πηγής φωτός να αποδίδει τα χρώματα του ορατού φάσματος, χωρίς να  διαφοροποιεί τις αποχρώσεις τους. Αποτελεί μέτρηση της αντιστοιχίας του χρώματος που εκπέμπει ένα αντικείμενο και το πως αυτό εμφανίζεται κάτω από την πηγή τεχνητού φωτός. Η τιμή 100 αντιστοιχεί σε λευκό φως ιδίων χαρακτηριστικών με το φως ημέρας. Άνω των 80-85 θεωρείται ακριβής απόδοση.

 • Οι λαμπτήρες LED είναι πολύ πιό δροσεροί από τους HID και δεν απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες για να αποδώσουν σωστά, με συνέπεια να αυξάνεται η μακροβιότητά τους.

 • Εκτός κι αν ο λαμπτήρας LED είναι αποκλειστικά υπέρυθρος (IR) ή υπεριώδης (UV), δεν παράγει σχεδόν καθόλου υπέρυθρη ή υπεριώδη ακτινοβολία με τις γνωστές επιπτώσεις σε δέρμα μάτια υφάσματα.

 • Αντέχουν ως και 50,000 ώρες — τρείς φορές περισσότερο από τους HID.

 • Η κατανάλωση ενέργειας είναι η χαμηλώτερη σε σύγκριση με τις άλλες τεχνολογίες - 80 % χαμηλώτερη από τους HID.

 • Δεν περιέχουν υδράργυρο, επιβλαβή αέρια ή τοξικά.

 • Πολλοί είναι άθραυστοι και ανθεκτικοί σε σοκ.

 • Φωτίζουν αυτόματα και δε χρειάζονται χρόνο να φτάσουν το μέγιστο της φωτεινότητάς τους.

 • Απαιτούν μια ακριβότερη αρχική επένδυση αλλά αποσβένουν αυτήν λόγω της οικονομίας στην κατανάλωση και την αυξημένη διάρκεια ζωής.

 • Υπάρχουν διαθέσιμοι σε αρκετές αποχρώσεις και ποικιλίες λευκού.

 • Λόγω χαμηλής κατανάλωσης, είναι ειδικοί για ηλιακά συστήματα / ανεμογεννήτριες.

 • Οι λαμπτήρες ΗID χρησιμοποιούνται σε πολλές εφαρμογές που περιλαμβάνουν φωτισμό αποθηκών, φωτισμό πάρκινγκ και γκαράζ, φωτισμό σταδίων, φώτα οδικής σήμανσης.
 • Παράγουν σημαντική ποσότητα υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας που μπορεί να προκαλέσει ζημιές σε δέρμα, μάτια και υφάσματα.
 • Λόγω της μεγάλης ποσότητας ενέργειας που περνάει για να δημιουργηθεί το τόξο, ο μηχανισμός δημιουργίας του φθείρεται γρήγορα.
 • Είναι εύθραυστοι και περιέχουν υδράργυρο. Πρέπει να ανακυκλώνονται σε συγκεκριμένα σημεία και τα περιεχόμενα να σφραγίζονται σε περίπτωση σπασίματος.
 • Χρειάζονται από ορισμένα δευτερόλεπτα ως και 10 λεπτά μέχρι ν' αποδώσουν τη μέγιστη φωτεινότητά τους και χρειάζονται χρόνο ψύξης όταν σβύσουν μέχρι να ξανα ανάψουν.
 • Αποτελούν ρίσκο έκρηξης και πυρκαϊάς φτάνοντας θερμοκρασίες απαγορευτικές για άγγιγμα.

Φωτεινή Ένταση (candella) είναι ο λόγος της φωτεινής ροής dΦ, που εκπέμπει μία φωτεινή πηγή μέσα σε μία στοιχειώδη στερεά γωνία (dω), προς αυτή τη γωνία.

εγγύηση καλής λειτουργίας για τουλάχιστον 2 έτη.
CRI άνω του 80
Διάρκεια ζωής πάνω από 20000 ώρες.
Φωτεινή ροή (Lummen) /Watt
Ονομαστική Ισχύς (Watt) και πόσο θα παραμένει ανοικτός το 24ωρο

Οι διαφορές μεταξύ LED (Light Emitting Diode) και HID (High Intensity Discharge) λαμπών εντοπίζονται κυρίως στις εφαρμογές που απαιτούνται για την κάθε περίσταση.

HID and LED Comparisons long

Εδώ βλέπουμε διαφορές σε ένταση και χρωματισμό λαμπτήρων ατμών υδρογόνου, μετάλου αλογόνου, Υψηλής πίεσης Νατρίου, και LED high-bay

Λάμπες HID

Οι λάμπες HID αποτελούνται από ένα κύκλωμα και ένα σωλήνα quartz ο οποίος περιέχει αέριο, μεταλικά άλατα και δύο ηλεκτρόδια βολφραμίου. Το κύκλωμα ελέγχει τα volts και το ρεύμα που απαιτείται για τη λειτουργία του λαμπτήρα. Ένα ηλεκτρικό τόξο περνά από το ένα ηλεκτρόδιο στο άλλο μέσω του αερίου (συνήθως ατμοί υδραργύρου, νατρίου ή αλογόνου). Το τόξο θερμαίνει τα μεταλικά άλατα και τα ατμοποιεί δημιουργώντας πλάσμα που αυξάνει τη φωτεινότητα που δημιουργήθηκε από το τόξο.

Ατμοί Υδραργύρου

Το τόξο προκαλείται εν μέσω ατμοποιημένου υδραργύρου, με αποτέλεσμα να παράγεται ένα μπλέ-πρασινωπό φως. Ένα εξωτερικό περίβλημα απομονώνει το σωλήνα και τον προστατεύει από υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτός ο τύπος είναι ο αρχαιότερος τύπος φωτισμού HID και σιγά σιγά εξαφανίζεται λόγω καλύτερης απόδωσης χρωματικού φάσματος των λαμπτήρων αλογόνου.

Μετάλου Αλογόνου

Όπως και στις λάμπες ατμών υδραργύρου το ηλεκτρικό τόξο δημιουργείται σε ατμοποιημένο υδράργυρο. Μεταλικά αλογόνα όμως (όπως νάτριο, ίνδιο και θάλλιο) προστίθενται για να αυξηθεί η αποδοτικότητα και να βελτιωθεί το color-rendering index (CRI).

Υψηλής Πίεσης Νατρίου

Αυτός ο τύπος λαμπών HID χρησιμοποιεί ατμους υδραργύρου και νάτριο για την αφή του τόξου, που παράγει ένα χρυσαφί χρώμα και χρησιμοποιείται συνήθως σε γκαράζ.

Σχετικά με τη VCLED

Η ελληνική εταιρεία Βιντεοκλήση ΕΠΕ ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 στην Αθήνα με στόχο την εμπορία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας στο δίκτυο των επιγραφοποιών, τον σχεδιασμό ψηφιακών επιγραφών, αλλά και την ανάπτυξη καινοτόμου λογισμικού διαχείρισης των ψηφιακών επιγραφών.

Τελευταία Νέα

10 Νοεμβρίου 2017
10 Νοεμβρίου 2017
10 Νοεμβρίου 2017
©2017 VCLED All Rights Reserved. Designed By VCLED

Αναζήτηση